Molenplein fase 2 heeft het allemaal!

De ontwikkeling “Molenplein fase 2” maakt deel uit van de totale ontwikkeling Molenplein waarvan deze laatste fase 2 de afronding vormt.

Met een blik op de 17 woningen aan de Weststraat en de 5 woningen aan de Keizersgracht merk je meteen op dat iedere woning zijn eigen karaktereigenschappen heeft. Van een strakke moderne vormgeving tot een meer authentieke ontwerpstijl met traditionele puntdaken. De woningen aan de Weststraat zijn voorzien van een zeer ruime tuin en de woningen aan de Keizersgracht van een mooi dakterras aan de grachtzijde.

Qua indeling kent iedere woning een verrassende mix van een modern ontwerp, functioneel gebruiksgemak en optimaal comfort. De royale woonkamer geeft u letterlijk de ruimte om het precies zo in te richten als u het wenst. Vanuit de open keuken heeft u altijd contact met uw gezinsleden terwijl u heerlijk aan het koken bent. Of gooi ’s avonds de openslaande tuindeuren open en nodig uw gasten uit voor een diner onder de sterrenhemel in uw stadstuin.

Op de eerste verdieping vindt u 3 slaapkamers en een badkamer optioneel voorzien van 2e toilet, douche en wasbak. De vele raampartijen in iedere kamer zorgen voor lichte, zonnige vertrekken. Een aantal woningen heeft een extra tweede verdieping. Deze kunt u geheel naar eigen wens en smaak inrichten. Hobbyruimte, muziekkamer, speelkamer voor de kinderen, thuiswerkkantoor of een fitnesslokaal. Aan u de keuze.

Voor 11 woningen vindt het parkeren van de auto plaats in de stallingsruimte. Hier heeft u de beschikking over een privé parkeerplaats. De overige woningen kunnen parkeren in het openbaar gebied.

De ontwikkeling “Molenplein fase 2” maakt deel uit van de totale ontwikkeling Molenplein waarvan deze laatste fase 2 de afronding vormt.

Voor alle woningen zijn op onderdelen de indelingen mogelijk aan te passen. Let wel, hoe eerder u bent in het bouwproces hoe meer er mogelijk is. Voor wat betreft de afwerking van keuken, sanitair en badkamer zijn bij dit project geen stelposten meegenomen in de koopsom.

Bouwwijze en materiaalgebruik:

Peil

Als peil geldt de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer van de woning. Het peil wordt in overleg met de Gemeente Den Helder vastgesteld. Vanaf dit peil worden de hoogtematen gemeten.

Rioleringwerken

De riolering en het hemelwater van de woningen worden gescheiden aangeboden en aangesloten op het rioolstelsel van de gemeente. De buitenriolering wordt uitgevoerd in kunststof leidingen die volledig weggewerkt worden.

Vloeren

De begane grondvloer betreft een geïsoleerde kanaalplaatvloer, de isolatiewaarde bedraagt de Rc >= 4,0 /kW. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als breedplaatvloeren. De afwerking van de vloeren bestaat uit een zandcement dekvloeren, of anhydriet vloeivloeren.

Wanden

Buiten
De buitenwanden worden uitgevoerd als spouwmuren met een kalkzandsteen binnenblad, spouw met isolatie en een buitenblad voorzien van metselwerk. De totale isolatiewaarde bedraagt Rc >= 6,3 /kW voor de wand.

Binnen
De woningscheidende wanden worden uitgevoerd in ankerloze spouwmuur. De niet-dragende binnenwanden worden uitgevoerd in Gibo o.g. als lichte scheidingswanden met een dikte van 100 mm.

Kozijnen, ramen en deuren

Kozijnen
De buitenkozijnen, ramen en deuren worden uitgevoerd in hardhout.

Ramen
Er worden hardhouten draaikiepramen toegepast in de houten buitenkozijnen.

Deuren
De voordeuren van de woningen worden uitgevoerd in hardhout en voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk. De bergingsdeuren en kozijnen van de buitenbergingen worden uitgevoerd in hout en afgeschilderd in kleur. De binnendeurkozijnen van de woningen worden vervaardigd van gemoffeld metaal en waar aangegeven voorzien van een bovenlicht met glas m.u.v. de binnenkozijnen van de inpandige meterkast en berging. De binnendeuren van de woningen worden uitgevoerd als opdek deur en voorzien van standaard hang- en sluitwerk. De binnendeurkozijnen van de woningen bij het toilet en de badkamer worden voorzien van een kunststeen dorpel en een vrij-bezet slot.

Dorpels
De onderdorpels, waterslagen alle van hardsteen behalve de waterslangen.

Keuken

Voor de aankoop van een keuken is er geen stelpost opgenomen. In overleg met de aannemer zal/kan er een aanbieding gemaakt worden.

Terreinverharding

De bestrating ter plaatse van de voordeurentree aan de Weststraat en Keizersgracht wordt aangesloten op de openbare bestrating.

Fundering

Aan de hand van de uitgevoerde sonderingen en grondadviezen wordt het traditioneel funderingssysteem uitgevoerd met in de grond gevormde betonnen mortelschroefpalen (nagenoeg trillingsarm). Er is gekozen voor in de grond gevormde palen vanwege de belendingen in de omgeving.

Buitenmetselwerk

De buitengevels worden gemetseld in baksteen en platvol middels een verdiepte voeg. Boven de buitenkozijnen worden waar nodig stalen geveldragers aangebracht, met aan de voorzijde metselwerk lateien.

Hemelwaterafvoeren

De hemelwaterafvoeren (HWA ’s) aan de achterzijde van de woningen worden uitgevoerd in PVC en aan de Weststraat en Keizersgracht uitgevoerd in zink.

Daken

De schuine daken worden voorzien van dakpannen, het dak heeft een RC-waarde van 7,0 /kW e.e.a. conform kleur- en materiaalstaat. De zijwangen plat dak en dakkapellen worden uitgevoerd in zink. De platte daken hebben een RC-waarde van 8,0 /kW.

Beglazing

Buiten
De buitengevelbeglazing wordt uitgevoerd in tripple glas, daar waar veiligheidsglas vereist wordt zal dit worden gerealiseerd. Er wordt zonwerende beglazing toegepast op de West- en zuidzijde (G-waarde 0,35) U glas 0,6 W/(m2•K).

Binnen
De bovenlichten van de binnendeurkozijnen worden in enkel floatglas uitgevoerd.

Wanden (afwerking)

De wanden in de woningen worden niet voorzien van een afwerking en worden behangklaar opgeleverd.

Trappen (binnen)

De trappen worden uitgevoerd in hout (vuren) en worden vanuit de fabriek voorzien van een witte grondlaagverf.

badkamer en separaat toilet

Voor de aankoop van de badkamer en separaat toilet is er geen stelpost opgenomen. In overleg met de aannemer zal/kan er een aanbieding gemaakt worden.

Installaties

Verwarmingsinstallatie

Voor de berekening van de centrale verwarmingsinstallatie capaciteit gelden de berekeningsgrondslagen conform de uitgave van ISSO-publicatie 51 welke op dit werk van toepassing is. De warmteopwekking vindt plaats met een lucht/water warmtepomp. De warmteafgifte bij de woningen vindt plaats via vloerverwarming in de woonkamer, gang en slaapkamers. De temperatuurregeling vindt plaats d.m.v. een thermostaat situering conform tekeningen. De hieronder vermelde ontwerptemperaturen moeten per ruimte bereikt en onderhouden worden bij gelijktijdige verwarming van alle vertrekken:
Woonkamer 20°C
Keuken 20°C
Slaapkamers 20°C
Badkamer 22°C
Hal 15°C
Toiletruimte(n) 15°C
Buitenberging onverwarmd

Sanitaire installaties

De standleidingen van de binnenriolering worden uitgevoerd in PVC. De overige binnenriolering wordt ook uitgevoerd in PVC. De balkonafvoeren/hemelwaterafvoeren aan de achterzijde worden uitgevoerd in PVC en de straatzijde in zink.

Ventilatie

De woningen worden voorzien van een warmte terugwin (WTW) unit. De lucht die wordt afgezogen in de keuken, badkamer en toilet wordt door de WTW langs een warmtewisselaar geleid. De warmte uit de afgezogen lucht wordt gebruikt om de aangevoerde verse lucht voor te verwarmen en vervolgens de ruimten in te blazen via kanalen welke zich in het plafond bevinden. De “verse” luchttoevoer wordt gevelzijdig aangezogen, de vervuilde lucht wordt bovendaks afgevoerd. De WTW is voorzien van een ByPass zodat de buitenlucht in de zomer niet onnodig opgewarmd wordt.

PV-panelen

Op de woningen worden zonnepanelen geplaatst e.e.a. conform artist impressies.
Onderverdeling:
Bnr. 1, 17: 3 stuks pv panelen
Bnr. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16: 2 stuks pv panelen
Bnr. 20, 21, 22: 4 stuks pv panelen
Bnr. 18, 19: 6 stuks pv panelen

Omvormer
Van de panelen lopen kabels naar de omvormer. De omvormer wordt bij de woningen in huis geplaatst tegen een muur of wand. Meestal dicht bij de zonnepanelen, binnen een afstand 7 á 10 meter. Een grotere afstand vanaf de panelen is mogelijk maar dan moeten er dikkere kabels (van panelen naar omvormer) worden toegepast, hiervoor is een meerprijs van toepassing.

Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt aangelegd vanuit de meterkast en verdeeld over de groepen naar de diverse aansluitpunten. De installatie voldoet aan de NEN 1010.

E- installatie

De wcd en schakelaars worden als inbouw uitgevoerd met uitzondering van de berging en meterkast waar de installatie als opbouw wordt uitgevoerd.

Bekijk hier de Brochure